STASANET DOO - tehnologija za vašu bezbednost

GDE SMO BILI

Stasanet DOO je osnovao g. Jakubik sa svojim partnerima iz Praga. Počinje sa radom kao osma i najmanja poslovnica evropske trgovinske kuće Stasanet SRO, sa centralom u Pragu koja duže vreme deluje na Evropskom tržištu kao distributer bezbednosne tehnike. Prvi uvoz opreme u januaru 2014. godine je bio svega 44 komada video-interfonske opreme Commax. Po tom brendu smo i danas prepoznatljivi, a Jablotron je došao 2018. godine i poveo nas na sledeći nivo, zajedno sa vama.

GDE SMO SADA

Stasanet DOO sada dve filijale: u Beogradu i u Novom sadu. Godišnje sarađujemo sa oko 200 firmi iz Srbije, ali i iz okruženja partnere u Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija. Digitalizacijom poslovanja došli smo do modernog on-line distributivnog servisa, pre svega za biznis korisnike, ali i za krajnje kupce sa tehničkim predznanjem. Procesi projektovanja, planiranja budžeta, naručivanja, kreiranja ponuda i razni drugi pokazatelji sada su dostupni 24/7 na sajtu koga ste upravo posetili.

Naši glavni brendovi iz oblasti sistema tehničke zaštite:

- Zvaničan uvoznik proizvoda JABLOTRON u Srbiju - garancija 7 godine

- Zvaničan uvoznik proizvoda COMMAX u Srbiju - garancija 3 godine

- Zvaničan uvoznik proizvoda PARTIZAN u Srbiju - garancija 3 godine

- Zvaničan uvoznik proizvoda KESO Master key system - garancija 5 godine

- Zvaničan uvoznik proizvoda CATHEXISVIDEO – softver za integraciju

- Zvaničan uvoznik proizvoda FUTURA JABLOTRON - rekuperacija vazduha

Naša orijentacija je kvalitet opreme i usluge, a zatim cena. Sa svu uveženu opremu imamo neophodne sertifikate o kvalitetu. Osim pomenutih brendova, u našoj ponudi je i paleta prateće opreme, kao i ručnih i električnih alata.

NAŠ CILJ

Sa apekta bezbednosnih tehnologija donosimo nova rešenje gde se fokus širi sa provale i krađe na ostale rizike, zahvatajući požar, poplavu i ergetsku efikasnost. Bezbedna štedljiva kuća je i pametna kuća.

GDE ĆEMO BITI

Fleksibilnost i dinamičnost, sticanje novih znanja i vrednosti, unapređenje uslova poslovanja kao i stvaranje boljeg, lepšeg i bržeg poslovnog ambijenta za nove generacije, predstavljaju viziju našeg razvoja. Vaš pouzdan dobavljač.

KAKO SE PRIKAZUJEMO

BEOGRAD, JABLOTRON SECURITY SUMMIT 2018: Okupljene firma iz oblasti bezbednosnih tehnologija iz Srbije i regiona, predstavljanje potpisivanje ugovora sa Jablotrona i nova rešenja koje donosi Jablotron. Češka ambasada je podržala događaj. Prakasa okupljanja je najbolji način da podelimo znanja, iskustva i novitete koje donosimo kao distributere bezbednosnih tehnologija.

 

     

 

SKOPJE, JABLOTRON PREZENZACIJA 2019: Prezentatija sa malim treningom i ne baš tako malom zakuskom, obzirom da Stasanet DOO obezbeđuje distribuciju Jablotrona za Severnu Makedoniju.

BEOGRAD JABLOTRON I IMAPORTER PREZENZACIJA 2019: Okupljeni gosti mogli su da proprate novitete iz jablotrona, kao i prezentaciju potpuno novog brenda IMAporter iz Praga.

     

 

JABLOTRON SECURITY SUMMIT 2023

Na svakih nekoliko godina u Srbiji se održava skup pod nazivom Jablotron Secutity Summit. Namena ovih skupova je predstavljanje noviteta iz oblasti pametnih alarma, ali i popularizacija ovog češkog brenda za bezbednjake profesionalce. Skup se održao u petak 19-og maja u konferencijskom kompleksu Kovilovo Resort. Bilo je prisutno preko 120 osoba. Podsećamo da je prošli Summit organizovan marta 2018. u Češkoj ambasadi, povodom 100 godina češko-srpskih diplomatskih odnosa, a pred oko 90 gostiju. Noviteti dotičnog proizvođača od uvek privlače pažnju, što i nije neobično obzirom da su prvi lansirali alarm sa aplikacijom još 2011.

Pametni alarmi već godinama nisu ni novitet, ni oblast u povoju jer paralelno sa sve većim investicijama u izgradnji novog i modernizaciji postojećeg stambenog, industrijskog i poslovnog prostora u Srbiji, dešava se i skok interesovanja za superiorne tehnologije sistema za obezbeđenje i komforan ali istovremeno pametan i ekonomičan stil života.

Prisutni su imali priliku da prate sledeće sadržaje:

Ing. Predrag Čegar: nekoliko rečenica o svom poreklu i stvaranju srpske filijale Stasaneta

- Jablotronov šef izvozne prodaje g. Tomaš Kaska je govorio o vlasniku i o skromnom poreklu Jablotrona, gde je sada i kuda se kreće. Dobili smo pohvalu da je Balkan u prvih 10 oblasti (od 75 ukupno) u koje Jablotron izvozi svoja rešenja. U drugom delu g. Kaska je pokazao prototipove novih artikala (npr. touch tastaturu sa novim pristupom montaži na zid), novi dizajn i nove boje periferija alarma. Nove pojednostavljene sisteme namenjene mikro-korisniku je oprezno najavio za sledeće proleće. Na naše pitanje da bi to moglo da se očekuje i ranije samo se zagonetno osmehnuo.

- Menadžer prodaje Jablotrona za naš region g. Fred Chang je predstavio brend i postojeće tehnologije koje se trenutno najviše koriste (sa akcentom na centralu sa 15 particija). Prvi put je viđen javno ARC2 uređaj za lokalni i cloud monitoring, koji omogućava spajanje više lokalnih centrala u jedan sistem, kao i grafičku vizuelizaciju lokacije sa koje je došao alarm. Podsetio nas je da je garancija za sve Jablotron sisteme 7 godina.

- Menadžer prodaje Jablotron Futura Ph.D. Jan Pruša predstavio je pametne sisteme ventilacije za porodične kuće, a sa neverovatnih 90% i kusur iskorišćenja energije i potpuno promenio naše mišljenje o prozorima koji kao sredstvu za provetravanje. Izmenjivači toplote, ventilatori, detektori ugljen-dioksida i automatika napreduju, a prozori lagano odlaze u istoriju. Garancija za ove Jablotron sisteme je 5 godina.

- Naš partner iz Slovenije g. Emin Duraković predstavio je Keso Master Key studije slučaja, obuhvativši rešenja stambenog naselja u Ptuju, pa čak i zgradu Slovenačkog svemirskog programa. Keso je deo švajcarskog Assa-Abloy, a nema zamenu za master-key projekte u kojima kasnije možemo očekivati izmene i dodatke u sistemu.

- Glavni deo događaja bile su domaće studije slučaja koje je briljantno i sa pravom merom tehničkih detalja predstavio ing. Ivan Đorđević iz partnerske firme Falco PSC, Niš. Izdvojićemo niško naselje gde se upravo izvodi 150 bezbednih pametnih stanova sa Jablotron tehnologijom i zaštitu perimetra fabrike pomoću barijera uz opcije koje samo Jablotronove centrale podržavaju, a da sve ostane u ograničenom rangu cene.

 

Summit se zakuvao otvorenom diskusijom u kojoj su se čula mnoga pametna pitanja iz publike, a izdvajamo sledeća:

- Pametan ili bezbedan stan/kuća? Sigurno ili pametno je nemoguć izbor, kao npr. šta je bolje - leva ili desna cipela? Samo zajedno se postiže pun efekat. Kuća koja ne ume da zatvori ventil za vodu u slučaju havarije na cevima je i dalje bezbedna za ljude, ali nije za parket i nameštaj. Ista stvar je i sa svetlom i grejanjem koje radi punom parom i onda kada nema nikoga kod kuće, ili u firmi.

- Kako je rešeno vlasničko pravo i ko je nosilac obaveza koje donosi plan tehničke zaštite kada je viševlasnički sistem u pitanju, kao npr. pomenutih 150 stanova? To je predsednik Stambene zajednice koji je ujedno i nosilac prava i obaveza Skupštine stanara.

- Da li Keso raspolaže svim sertifikatima, uključujući i protiv-požarne. Jednostavno: Da. Assa Abloy grupacija ništa ne prepušta slučaju. Dodajemo da se Keso ključevi ne mogu kopirati i to je patentirano za još mnogo godina.

- Da li Jablotron planira grafičku vizuelizaciju alarma? Podržava li spajanje centrala kroz lokalnu mrežu bez izlaska na oblak? Da, novi Jablotron ARC2 monitoring je za to i može se nabaviti i u Srbiji. A podržava integraciju i preko oblaka, za do 300 centrala.

- Možemo li još jednom da vidimo prototipove novih periferija? Da, samo bez slikanja. Samo smo ih doneli iz fabrike i ovo im je prvi izlazak na svetlo dana, rekao nam je menadžer Kaska. Moramo da primetimo da su izgledali opasno dobro.

- Može li Jablotron Futura sistem ventilacije da se primeni i u privatnim vrtićima? Da, ali samo kao opcija za manje grupe do osmoro dece, obzirom da je kapacitet namenjen porodičnim kućama. Svaka grupa bi morala da ima zaseban sistem.

U odgovaranju na složenija pitanja u debati od velike pomoći su bili učesnici, a naši profesionalci: ing. Đorđević iz Falco PSC, ing. Mijalković iz G4S monitoringa i arh. Dragan Marković, stručni saradnik portala Gradnja.rs.

Summit se završio uz nagradnu igru na kojoj je uz osmehe i aplauze podeljeno 20-ak nagrada, a zatim su se okupljeni osvežili uz svečani ručak.

Moderator skupa Jablotron Secutity Summit 2023 bila je Olivera Bolta, mlada ali iskusna spoljna saradnica od početaka Stasaneta, inače profesionalni sopran i komunikolog.

Učešće Jablotrona na Sajmu građevine 2023

Od 24. do 27. aprila 2023. godine, Jablotron je imao priliku da predstavi svoje najnovije inovacije u oblasti pametnih i bezbednih zgrada na Sajmu Građevine. Na našem štandu su posetioci mogli da vide konkretne primere pametnih sistema bezbednosti u praksi.

Jablotronovo rešenje za bezbednu pametnu zgradu privuklo je veliku pažnju, a naši stručnjaci su bili na raspolaganju da objasne sve prednosti ove tehnologije i kako može unaprediti bezbednost i komfor u svakodnevnom životu.

Pozivamo vas da pogledate video materijal sa studijskim slučajem o sigurnoj i pametnoj zgradi kako biste bolje razumeli kako Jablotronova rešenja mogu transformisati način na koji živimo i radimo.

Zahvaljujemo svim posetiocima koji su nas podržali na ovogodišnjem Sajmu Građevine i radujemo se budućim inovacijama i mogućnostima za saradnju.