Uskoro: bežični detektor poplave, detektor ometanja alarma...

Uskoro: bežični detektor poplave, detektor ometanja alarma...

Katalog preuzmite OVDE.

 

Jablotron je prošle nedelje predstavio nove proizvode, od detektora za spolja, preko pojačane centrale, do touch tastature. Tu su i nove pametne utičnice. Najave za jesen bruje o novoj seriji proizvoda koji će oplemeniti već prisutnu i veoma operativnu Jablotron 100+ paletu.

Jablotron ne spava, energično ističu iz fabrike u Jablonecu na hladnom severu Češke.

 

 

JA-169P bežični spoljni PIR detektor pokreta - dvostruki

Novi detektor JA-169P je dizajniran da detektuje kretanje ljudi u spoljašnjem okruženju uz minimum lažnih alarma. Optički deo detektora sadrži dva PIR senzora koji se sinhronizuju AND logikom. Uzbuna se javlja samo ako oba senzora potvrde alarm.

Sočiva i polikarbonatno kućište detektora su otporni na UV zrake.

 

JA-152SHM bežični detektor udarca, promene nagiba i ECM ometanja

JA-152SHM je kombinovani detektor udara i nagiba sa magnetnim kontaktom. U režimu detekcije udara reaguje na vibracije i udarce. U režimu detekcije promene nagiba, reaguje na promene položaja predmeta za koji je pričvršćen.

Novitet je da sada ovaj senzor otkriva i javlja emitovanje neprijateljski nastrojenog elektro-magnetnog polja. Funkcija detekcije otvaranja prozora i vrata je i dalje tu, pa se može dodatno koristiti i kao klasični magnetni senzor.

 

 

JA-103K-7Ah centrala u povećanom kućištu

Centrale su ključni element Jablotron 100+ alarmnog sistema. Koriste se za praćenje i prikupljanje informacija od detektora, a programirane su za procenu najbolje reakcije na situaciju. Reakciju provode u akciju putem dizanja uzbune, slanje SMS-ova, mailova, push-upova, aktiviranja sirena, releja itd. Kontrolni paneli JA-103K imaju paletu inteligentnih funkcija za alarm, upravljanje i kućnu automatizaciju.

Centrala JA-103K-7Ah je namenjena za BUS i bežične instalacije srednje veličine.

Zahvaljujući kutiji od 107-ice, novi model ima više prostora za smeštaj rezervnog napajanja od 12V 7Ah. Takav akumulator obezbeđuje dovoljno rezerve u slučaju dužih nestanka struje.

 

 

JA-120E-VH / -BK i JA-121E-VH / -BK: touch tastatura + RFID

Nova tastatura JA-120E (i njena varijanta osetljiva na dodir JA-121E) objedinjuje moderan dizajn, pouzdanost i dvostruku RFID tehnologiju čitanja (125kHz i 13,56MHz).

Prednja površina je napravljena od specijalnog kaljenog sintetičkog stakla koje se ne može lako ogrebati ključevima i drugim oštrim predmetima. Održavanje čistoće ovog uređaja je znatno lakše nego kod dosadašnjih modela.

Dostupne su u sjajno beloj (-VH) i crnoj (-BK) boji. Velika prednost ovih novih tastatura  je što podržavaju obe RFID tehnologije čitanja kartica i tagova. To znači da podržavaju čitanje na frekvencijama od 125 kHz, koje već koristi Jablotron 100+, ali i na 13,56MHz, tj. frekvenciji koju koriste mnogi drugi sistemi.

JA-121E je tastatura za upravljanje delom sistema i može upravljati npr. vratima. Praktični primer je naoružavanje i razoružavanje sistema u stanu prostim unosom lozinke ili RFID karticom. Dva komandna dugmeta služe za otvaranje ili zatvaranje vrata.

S druge strane, JA-120E je samo jednostavan RFID čitač koji vam omogućava da aktivirate ili deaktivirate jednu od funkcija sistema.

 

 

JB-160N-PLUG / JB-161N-PLUG bežične pametne utičnice

Pametne bežične utičnice sa dvosmernom komunikacijom predstavljaju novu olakšicu za automatizaciju u okviru Jablotron 100+ sistema. Utičnice obezbeđuju galvanski izolovani bezbedni kontakt za kontrolu uređaja do 230V i snage do 16A.

Status utičnice je označen LED indikatorom, u obliku dugmeta osvetljenog u bojama po logici segmenta, Uređaj se pravi od samogasivih materijala, sertifikovan je po najvišim standardima i ima otvore za hlađenje.

 

 

JA-150F bežični detektor poplave

Najzad! JA-150F je bežična verzija dobro poznatog detektora poplave JA-110F. Preko JA-100+ alarmnog sistema, ukazaće na pojavu vode pre nego što izazove veliku štetu (parket, nameštaj, uređaji...). Preporučuje se da slučaju detekcije poplave relej zatvori elektro-ventil za dovod vode u vertikalu. Sistem će odmah poslati signal za uzbunu na e-mail, SMS, push-up...

Detektor se može postaviti bilo gde u prostoriji, na primer pri patosu u blizini mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova ili drugih mogućih izvora curenja vode. Može se pričvrstiti na patos ili zid, ili prosto ostaviti da leži na patosu. Može se izneti iz prostora i ostaviti negde gde treba pratiti nadiranje vode čak i izvan zgrade, na primer u slučaju prognoze za poplavne kiše.

Jablotron još ističe da je softver F-Link optimizovan tako da JA-150F zauzima samo jednu adresu.

 

pogledajte video (34 min)