Upravljanje JABLOTRON 100+ alarmom: mogu i deca

Upravljanje JABLOTRON 100+ alarmom: mogu i deca

Jednostavno. Nema šta da se uči.

JABLOTRON 100+ alarm se može koristiti ne samo za bezbednost kuće i firme, već i za automatizaciju pomenutog. Možete, na primer, da kontrolišete kapiju, garažna vrata, osvetljenje ili roletne pomoću iste aplikacije. Štaviše, rad sistem uopšte nije komplikovan za korisnika i može ga razumeti čak i dete. Kako onda upravljate sigurnosnim sistemom JABLOTRON 100+?

Značenje boja je prva stvar koju treba da znate o Jablotronu. Jedna stvar koja kućnom alarmu definitivno treba je signalizacija u boji kako bi se lakše i jasnije koristio. Alarmom se upravlja preko segmenata tastature od kojih svaki ima po dva dugmeta i koristi isto značenje boja kao semafori. Dve boje su posebno važne - crvena i zelena. Pogledajte šta one znače:

- Crveno: ako dugme svetli crveno, alarm je uključen i aktiviran. Ako treperi crveno, to znači da je naoružavanje trenutno u toku ili da je uzbuna u toku.
- Zeleno: ako dugme svetli zeleno, to znači da je alarm razoružan ili isključen u datoj oblasti. Ako treperi zeleno, to označava nečiji ulazak u obezbeđen objekat, a sistem još uvek nije razoružan. Svaki alarm ima podesivi vremenski limit koji omogućava korisniku da uđe u svoj objekat i razoruža alarm bez trčanja.

Upravljanje alarmom i pametnom kućom JABLOTRON 100+

Sada znate šta boje znače, pa možemo razgovarati o upravljanju alarmom. To možete učiniti na više načina.

- putem šifratora
- putem RFID kartice/priveska
- aplikacijom MyJABLOTRON
- pomoću daljinca

Da objasnimo...

1. Upravljanje alarmom putem šifratora
Ako želite da imate alarm pod potpunom kontrolom, možete njime upravljati direktno preko tastature uz pomoć lozinke. Da biste razoružali (deaktivirali) ili isključili alarm, prvo se morate predstaviti, da bi sistem znao da ste to baš vi. To radite unosom lozinke i nakon toga ćete imati sve funkcije koje nudi sistem na dohvat ruke.

2. Upravljanje alarmom putem RFID kartice/priveska
Da li vas izdaje strpljenje dok kucate svoju lozinku na tastaturi? Teško vam je da pamtite lozinke? To je u redu. Imamo rešenje za vas u obliku RFID priveska i kartice. Jednostavno prevucite vaš RFID preko tastature da biste se predstavili. To je tako jednostavno.

3. Upravljanje alarmom pomoću aplikacije MyJABLOTRON
Pašu vam komunikacije 21-og veka? Onda definitivno nećete reći ne našoj aplikaciji za mobilni. Gde god da ste, možete upravljati JABLOTRON 100+ sistemom alarma i pametne kuće sa svog mobilnog telefona koristeći MyJABLOTRON aplikaciju. Možete da se predstavite preko Face ID-a, pristupite aplikaciji i upravljate bezbednosnim sistemom u vašem domu/firmi sa daljine, kad god poželite.

Ako imate iOS operativni sistem, obavezno iskoristite prednosti automatizacije određenih radnji. Zamislite... došli ste kući i vaša garažna vrata i roletne se automatski otvaraju. Ili vam se još više dopada da se svetla upale (ako je mrak) i omiljena muzika počne da svira? Miris kafe? Ili sve ove stvari odjednom? Kombinacija (scenario) koju odaberete zavisi od vas i samo od vas.

Takođe možete upravljati sigurnosnim sistemom JABLOTRON 100+ preko Siri glasovnih komandi. Da li želite da otvorite garažu, pokrenete sistem za navodnjavanje u bašti ili uključite grejanje? Samo recite reč i Siri će to učiniti za vas.

4. Upravljanje alarmom pomoću daljinskog upravljača
Alarmom JABLOTRON 100+ možete upravljati sa rastojanja pomoću daljinskog upravljača. Ovo se koristi za aktiviranje i deaktiviranje alarma, kao i za kontrolu garažnih vrata i drugih uređaja na struju (svetlo, pumpa za zalivanje...). Jednostavno pritisnite dugme i dvosmerni daljinski upravljač će potvrditi da je vaša komanda izvršena. Slobodno napustite kuću ili firmu znajući da je sada obezbeđena. Alarm Jablotron će se pobrinuti za sve detalje.

Brzo i lako obezbeđenje doma
Imati alarm u vašem domu uvek je jeftinije od štete koju prave poplava, provalnici, požar... Još bolje ako je sistem lak za shvatanje i rukovanje. Tehničar profesionalac će instalirati alarm, podesiti sve prema vašim zahtevima i odgovoriti na sva pitanja koja imate. Ako ste u nedoumici šta da radite, ne oklevajte da kontaktirate ljude koji su stručni za taj posao.

Opširnije o Jablotron sistemu.