Šta imaju zajedničko: kolači, vikendice i zatvorene komune?

Šta imaju zajedničko: kolači, vikendice i zatvorene komune?

Odgovor je: fleksibilni alarmni sistem JABLOTRON 100+.

U nastavku naše serije priča o alarmima, pogledajmo neke zanimljive situacije u kojima su se našli naši alarmi. Pročitajte o tome kako da vikendašima bude udobno i bezbedno u svojim vikendicama, o sigurnom čuvanju kolača i o kontroli pristupa velikih razmera u ekskluzivnom naselju zatvorene komune.

 

Vikendice

Moravsko vikend naselje u zabačenoj maglovitoj Moraviji u Češkoj broji 10-ak brvnara u najam. Nad turistima bdi naš sistem JABLOTRON 100+ koji je dizajniran za sigurnost i udobnost gostiju. Gosti pristupaju svojoj vikendici sa ličnom lozinkom, bez potrebe za ključevima koji se mogu izgubiti ili kopirati. Inteligentno podno grejanje kontrolisano termostatima pruža toplu dobrodošlicu. U cilju spašavanja energije sistem isključuje grejanje kad prozori ostanu otvoreni, takođe štedeći značajne sume na računima. Detektori dima i poplave nadgledaju opasnosti od vode i požara. Nakon duže neaktivnosti gostiju sistem zaključuje da oni odmaraju ili nisu u objektu i sva vrata se zaključavaju protiv eventualnih uljeza koji koriste priliku da nešto ukradu. Kada gosti napuste vikendicu alarm se uključuje, a istovremeno se i isključuju strujne instalacije na kojima nisu frižideri i dr. uređaji koji trena da su napojeni. Zaboravljena grejalica, šporet, televizor ili pegla više nisu problem. I na kraju, gosti mogu naručiti razne usluge pritiskom na dugme segmenta, npr. čišćenje, zamena posteljine, uputstvo recepcioneru... SMS iz vikendice se automatski šalje relevantnom osoblju sa oznakom vikendice radi nepogrešivog pružanja usluga. Sistem JABLOTRON 100+ višestruko se isplati uštedom na broju osoblja, računima za grejanje i vodu. Turisti se u ovakav bezbedan i udoban smeštaj uvek rado vraćaju.

 

Čuvanje keksa

U sunčanoj primorskoj Španiji postoji visokotehnološka fabrika koja pravi ukusne tradicionalne kekse koji se tope u ustima. Naravno, potrebna je pouzdana zaštita da bi se čuvao ovaj dragoceni proizvod, a JABLOTRON 100+ rešenje se nametnulo pružanjem pravog pristupa. Svaki član osoblja, ovlašćeni posetilac i obezbeđenje dobija jedinstvenu RFID pristupnu karticu koja pokreće otvaranje pojedinih vrata nakon prijave na čitač. JABLOTRON 100+ pomaže kompaniji 24/7 u obezbeđivanju, opštoj kontroli pristupa i garanciji da se samo ovlašćeni ljudi približe prostoru higijenske proizvodnje.

 

Dovođenje kontrole pristupa na sasvim novi nivo

U mestu Vizcaia u severnoj Španiji postoji velika ekskluzivna zatvorena zajednica. Pristup za vozila kontroliše se pomoću ličnih RFID kartica koje se predstavljaju čitačima RFID-a da bi se otvorila glavna ulazna kapija. Pešaci se proveravaju na isti način, pomoću RFID čitača povezanog na centralu. Vrata se otvaraju pomoću magnetne brave, samo ako dotična osoba ima dozvolu za ulazak. Može se registrovati do 600 korisnika, a u memoriji se arhivira evidencija o tome ko je i kada je ušao. Nadzornici mogu u bilo kom trenutku pročitati ove podatke iz memorije i time zaštititi reputaciju zajednice, jemčiti za porodičnu sigurnost i komfor i osigurati priliv budućih članova.