Sigurna i Pametna Zgrada JABLOTRON 100+

Sigurna i Pametna Zgrada JABLOTRON 100+

Kako JABLOTRON 100+ sistem doprinosi sigurnosti u zgradi? Može li Vaša porodica spavati mirno? Šta se to promenilo u odnosu na period pre 40 godina i kakve standarde moraju zadovoljiti današnji sistemi? Investicija u JABLOTRON 100+ sistem unosi bezbednost u dom, istovremeno smanjujući i rizike i rasipanje energije.

Stanovi u zgradi treba da imaju određene elemente sistema da bi stanovi bili i pametni i sigurni. Da bi stanovi u zgradi bili bezbedni, potrebno je da se detektuju najčešći rizici.

 

Rizici u stanu i zgradi:

- požar,

- poplava,

- toplota/hladnoća,

- pljačka,

- curenje gasova (zemni i CO),

- ulazak u garaže i zajedničke prostorije.

 

Procesi u kojima se troši energija i dr. resursi:

- grejanje,

- rasveta,

- bela tehnika,

- zalivanje travnjaka i krovne bašte,

- dekorativna rasveta (spoljni reflektori).

Ako postoje u svakom stanu, alarmni sistemi Jablotron daju sigurnost u svakom stanu u zgradi.  Rizici kao što su poplava, požar i curenje gasa uvek zahvataju više od jednog stana i moraju se sprečiti na vreme - tamo gde su nastali. Sistem prati potencijalne rizike i štiti stan 24 sta dnevno od požara i poplave. Bezbednost cele zgrade diže se na drastično viši nivo i smanjuje se rizik za imovinu, ali i za lica.

Alarmni sistem čuva zgradu kad stanari nisu u stanu, ali i kad jesu. Kad stanari odu iz stana, aktivira se alarm (tzv. naoružavanje), ali i unapred programirani scenario pametne kuće. Motorne roletne će se spustiti, a grejanje prelazi u ekonomični režim i održava nižu temperaturu. Temperaturni senzor u kuhinji javiće stanarima na telefon u slučaju podizanja temperature nastale zbog zaboravljenog šporeta ili rerne. U stanovima gde se kuva na plin ugrađuje se plinski detektor koji javlja eventualno curenje gasa u stanu, da ne dođe do neprijatnih, a nekad i smrtonosnih iznenađenja prilikom povratka kući. Koncentracija CO gasa se konstantno prati u garaži zgrade i ako se dostigne opasni nivo automatski se pokreće ventilatorsko provetravanje prostora i obaveštava o potencijalnom riziku. Senzori vode se ugrađuju pri patosu u svakoj prostoriji gde imamo mokri čvor i ako se detektuje poplava automatski se zatvara ventil.

Ako štitimo naš stan, štitimo stan i od najbližeg komšije. Isto važi i za njega. Jablotron sistemom i povezanim kućnim aparatima upravlja se lako - besplatnom aplikacijom MyJablotron. U slučaju provale, postoje video verifikacione kamere koje slikaju izazivača alarma i šalju vam njegovu fotografiju na telefon, e-mail i sl. Ako se desi alarm na osnovu slike vidi se trenutno stanje u stanu.

Pametnim funkcijama stana koje pružaju JABLOTRON 100+ sistemi upravlja se putem besplatne MyJablotron aplikacije, bilo kada, sa bilo kog mesta. Najpopularnija pametna funkcija je kontrola grejanja, obzirom na nivo ušteda i komfora koji se ostvaruje. Kad se stanari vrate i razoružaju alarm, upaliće se svetlo - ako nije dan i ako je sistem tako isprojektovan i podešen. Roletne se takođe mogu podići kad se stanari vrate sa posla, ali i automatski - zavisno od doba dana.

U slučaju detektovanog dima, poplave ili curenja gasa aktivira se alarm. On može da se programira da se putem releja ugase svi potrošači u stanu i da se objekat zaštiti od eventualnog požara, varničenja, pa i eksplozije. Pomoću istog sistema upravlja se i garažama i pristupom zajedničkim prostorijama. Sistem može reagovati na aplikaciju, ili na identifikacionu karticu koja se dodeljuje stanarima - i otvoriti vrata ili garažu. Aplikacijom MyJablotron u svakom momentu može se pokrenuti neki od priključenih uređaja, motora, svetla, vrata.  Može se u sekundi proveriti da li je alarm u stanu naoružan. Stanari će imati svoj mir na poslu, u školi, na putovanju, odmoru i sl.

Mi u Stasanetu imamo bazu sertifikovanih instalatera širom Srbije za ugradnju alarmnih sistema i puštanje u rad pametnih rešenja za stanove, kuće, firme, restorane, prodavnice... Bitno je da se unapred predvide svi elementi sistema i dr. detalji u dogovoru sa projektantima.

Današnji korisnik stana želi pametan i siguran dom, tako da imamo sve više investitora i projektanata koji projektuju sisteme koji daju sigurnu i pametnu zgradu.

NAPOMENA: Jablotron je kao proizvođač potrebnih elemenata obezbedio 7 godina garancije na opremu preko distributera za Srbiju Stasanet DOO.

 

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju, pitajte na sales@stasanet.rs.

Za više informacija o Jablotronu posetite www.jablotron.rs.