Jablotron zaštita pokretne imovine

Jablotron zaštita pokretne imovine

Jablotron Athos CA-2103 GSM/GPS auto-alarm je sistem zaštite vozila i druge pokretne imovine. Rizici na koje reaguje sistem obuhvataju:

- krađa

- skretanje sa rute

- otvaranje vrata, haube, gepeka, prikolice, poklopca rezervoara i dr.

- neovlašćeno pokretanje motora i/ili vozila

- lom stakla

- vibracije i pomeranje u vreme parkiranja

- prodor vode ili dima

- odstupanja od zadate temperature

- prisustvo neovlašćenih lica.

Poenta je da je Athos sistem kompatibilan sa bežičnim detektorima JA-100 sistema. Može se detektovati mnogo toga, na mnogo različitih oblika imovine.

 

Jablotron komunicira putem clouda i smartfona - u oba smera.

 

NE ZABORAVITE: svaki Jablotron sistem je i pametna kuća

 

Prelazimo na konkretne primere upotrebe.

 

JAHTE, BRODOVI, BARŽE

Plovila su specifična kombinacija prevoznog sredstva, stambenog i tovarnog prostora, poput pokretne kuće sa magacinom. Athos pruža sve mogućnosti kombinovanja alarma za vozila sa dodatnim detektorima koji se koriste na kućama i magacinima. U sistem se mogu dodati bežični detektori požara, poplave, provale, vibracija, pomeranja, loma stakla, zatim razni kontroleri, daljinci, šifratori sa RFID čitačima, sirene, magneti za vrata...

Plovilo će biti zaštićeno od provale, krađe i elementarnih rizika, kao što su vatra i voda.

Sistem može sadržati programabilne releje kojima se može upravljati bravama, grejanjem, rasvetom i generalno svim električnim uređajima. Sve u cilju većeg komfora, ali i uštede energije i goriva.

 

AUTOBUSI I KAMIONI

Integracijom Athosa u autobus ili kamion dobija se bezbednost vizila i tereta, kako na parkingu, tako i u vožnji. Jablotron beleži kretanje putem GPS i javlja eventualna skretanja sa rute, neovlašćeno otvaranje vrata, poklopca za gorivo itd... Ako vozač zaboravi da ugasi svetla, podsetiće ga poziv na mobilni.

 

KAMP PRIKOLICE

Ovo je zanimljiv primer fleksibilnosti Jablotron Athos auto-alarma. Automobil se može obezbediti alarmom na klasičan način, a u sistem se integrišu bežični detektori koji se stavljaju u prikolicu: detektor provale, loma stakla, otvaranja vrata, požara, poplave...

U sistem se može ubaciti i po koji programabilni relej, putem kojeg se mogu kontrolisati električni uređaji u prikolici (svetlo, grejanje, gašenje komplet napajanja...)

 

GRAĐEVINSKE I POLJOPRIVREDNE MAŠINE

Krađe i zloupotrebe građevinskih i poljoprivrednih mašina su veoma rasprostranjeni svuda gde ne postoji obezbeđenje. Pa čak i tada... Jablotron Athos ne može biti korumpiran, korisnik ima kompletnu kontrolu na svom smartfonu, preko clouda. Senzori i GPS će javljati rizične situacije, odstupanja od rute, neovlašćeno korišćenje. Pritiskom na dugme smartfona mašina se može kompletno zaustaviti.

SAZNAJTE VIŠE

 

TEHNIČKI DETALJI ZA PROFESIONALCE

Athos CA-2103 GSM/GPS auto-alarm dolazi u dva oblika: komplet i samo centrala (na slici dole). Dobijaju sse svi kablovi, prekidači i uputstva. Za integraciju bilo kog Jablotron alarma NEOPHODAN je Jablotron sertifikat. Poslovima obuke i sertifikacije bavi se ovlašćeni uvoznik, a u slučaju Srbije to je Stasanet DOO. Po završenoj sertifikaciji, sistem integrator dobija projektantske alate, cenovnik i pristup aplikacijama MyJablotron i MyCompany. Pomoću ovih alata integrator može vezivati sisteme na cloud, a putem mreže ih i održavati daljinski.

komponente centrale Athos

 

U Athos setu se dobija hibridna (BUS / bežična) centrala, prateći prekidači i dr. oprema. Važna napomena: u sistem se mogu dodati bežični detektori JA-100 serije - po izboru. Limit je 24 detektora ukupno. Dovoljno za manji brod.

princip integracije Athos sistema u vozilo, izvodivo u svakom alarm servisu