Jablotron u svetu: trešnje i zavod za transfuziju

Jablotron u svetu: trešnje i zavod za transfuziju

Malo je poznata činjenica da širom sveta postoji mnogo zanimljivih primena alarma za rešavanje izazovnih problema. Kreativni instalateri u Španiji prihvatili su se izazova i otkrili nove mogućnosti sistema, tamo gde su drugi odustali. Čitajte dalje da biste saznali više o čuvanju ukusnih trešanja, očuvanju zalihe krvi za bolnice i poboljšanju javnog protoka vode - sve u korist boljeg života u njihovom kraju.

 

Uzgoj trešnje

U plodnom španskom voćnjaku rod jarko crvenih trešnji nadzire naš najbolji alarm JABLOTRON 100+. Sistem brine o uspehu berbe, čuvajući voćnjak od najčešćih rizika. Dva Jablotron termometra kontinuirano nadziru temperaturu okoline. Ako se pojave kasni mrazevi, karakteristični za taj kraj, temperatura vazduha će pasti ispod granične temperature memorisane u podešavanjima sistema. Centrala reaguje i preko releja pokreće poljske fenove. Topao vazduh se lagano kreće između stabala i ne dozvoljava da mraz legne na drveće trešnje i ubije plod u razvitku. Kako dan odmiče temperatura okoline raste i fenovi se automatski isključuju kad prođe opasnost. Korisnik dobija poruku da je sistem izvršio svoju dužnost tog jutra.

 

Banka krvi

Zavod za transfuziju krvi

Sigurno skladištenje krvi i plazme je od vitalnog značaja za spašavanje života u bolnicama. Ova dragocena tečnost je vrlo osetljiva i mora se čuvati na uskom temperaturnom opsegu, da ne bi izgubila svojstva. U Centru za transfuziju krvi i presađivanje organa u Asturiji u severnoj Španiji koriste termometre JABLOTRON 100+ u svakom frižideru za skladištenje. Ako se desi da temperatura iz bilo kog razloga nije u zadatom opsegu, pali se alarm. Oglasiće se sirene, rotaciona svetla i lampice na segmentima šifratora. Dežurni menadžer istog momenta dobija SMS instrukcije za hitno vraćanje temperature frižidera u definisane granice. Po završetku rešavanja problema menadžer završava alarm unošenjem svoje lične šifre. Svi događaji se ahiviraju u memoriji sistema kao pomoć za kasniju istragu i dugoročno otklanjanje uzroka alarma. Višemesečni temperaturni grafikoni sa stanjem svih frižidera mogu se videti putem aplikacije MyJABLOTRON i lako se izvoze u deuge PC formate.

 

Upravljanje protokom vode

U Malagi u južnoj Španiji voda se pumpa iz izvorišta u nekoliko rezervoara udaljenih oko 25 km. Neprekidna kontrola glavnog bunara je neophodna da bi se pouzdano i bez odlaganja održavao nivo vode u svakom rezervoaru. JABLOTRON je priskočio u pomoć sa nekoliko međusobno povezanih sistema JABLOTRON 100+. Po jedan se nalazio na svakom rezervoaru i jedan na izvoru vode. Svaki rezervoar rezervoara opremljen je senzorima nivoa vode. Definisane su vrednosti za minimum i maksimum nivoa. U slučaju da se nivo vode nađe van opsega, dotični sistem šalje svoje podatke alarmnim SMS-om do izvorskog bunara. Tamo se automatski uključuju ili isključuju pumpe i nivo vode se vraća u granice. Lepota ove automatizacije je u tome što za održavanje nivoa nisu potrebni ljudi, osim za održavanje.  Sistem se po potrebi može fino štelovati pomoću aplikacije MyJABLOTRON, bez odlaska na udaljene objekte. Ušteda koja se ostvaruje na putovanjima brzo otplaćuje sistem.

 

Ovo je samo mali pogled na široku primenu alarmnog sistema JABLOTRON 100+ i rad obučenih i sertifikovanih instalatera. Ako vam je potrebno kompleksna automatizacija ili jednostavno rešenje alarma, ne ustručavajte se da kontaktirate svog lokalnog instalatera JABLOTRON. Biće im drago da pomognu.

Pratite naš blog da biste pronašli još zanimljivih priča o alarmima, poput upravljanja vikend naseljem, pametnih domova i grejanja, pa čak i kontrole pristupa u komunama.

Kako JABLOTRON 100+ može pomoći vašem poslu ili bezbednosti? Napišite nam svoj upit ili kontaktirajte svog lokalnog instalatera.