Jablotron i iPhone: ruku pod ruku

Jablotron i iPhone: ruku pod ruku

Korisnik iPhone-a već zna šta su aplikacije, cloud i slično. Siri mu odavno pomaže dok vozi, da se orjentiše, da pusti muziku, da se javi kući da stiže na večeru. Što ne bi spojili Siri i Jablotron alarmni sistem koji pazi na kuću?

 

Jablotron JA-100 sistemi su kompatibilni sa iPhone Siri

Komande koje su se do sada davale ručno na MyJablotron aplikaciji za iPhone, sada će razumeti i Siri. Šta sve može da se kontroliše preko Siri:

- roletne
- kapije i vrata
- svetlo
- grejanje
- ventilacija
- zalivanje bašte
- grejač vode u bazenu

I još mnogo toga... Siri i Jablotron čine dosadne svakodnevne poslove zanimljivim, a kuću pametnijom.

 

I alarm i pametna kuća

Kako JABLOTRON 100+ sistem doprinosi sigurnosti u kući? Možete li Vi i Vaša porodica spavati mirno? Šta se to promenilo u odnosu na period pre 40 godina i kakve standarde moraju zadovoljiti današnji sistemi? Investicija u JABLOTRON 100+ sistem unosi bezbednost u dom, istovremeno smanjujući i rizike i rasipanje energije.

Pored poznatih rizika koji ugrožavaju imovinu dok stanari nisu kod kuće (požar, poplava, mraz, provala, curenje gasova), Jablotron alarm se lako podešava da štiti stanare i dok su kod kuće, spavaju, odmaraju i sl. U noćnom režimu aktivni su detektori dima, poplave i tzv. perimetra (zaštita od preskakanja ograde i upada u kuću), koji štite i lica i imovinu kad su kod kuće.

Besplatna aplikacija MyJablotron omogućuje da korisnik dobija sve informacije i upravlja Jablotron alarmnim sistemom gde god da se nalazi, u bilo koje vreme.

 

Upravljanje grejanjem: Hej, Siri. Upali grejanje.

Današnji trendovi u gradnji imaju visoke standarde. Gleda se energetska efikasnost i izdaje tzv. energetski pasoš za izgrađeni objekat. Jablotron sistem omogućava finu regulaciju grejanja do 16 zona (radijatora) u Vašem objektu. Ovakav sistem može da se podesi da štiti od smrzavanja cevi u objektu ako iz bilo kog razloga dođe do naglog hlađenja prostora.

Merenje potrošnje električne energije je bitan parametar na objektima koji se greju pomoću toplotnih pumpi. Vlasnik ovakvog objekta sigurno voli da zna koliko je potrošio struje po danu, satu, mesecu i godini. Ovi parametri ostaju zabeleženi u Jablotron alarmnoj centrali i prikazuju se grafični, da se sve lako razume.

Upravljanje roletnama može da se obavi grupno ili pojedinačno putem tastera ili aplikacije. Novost je da to sada može da uradi i Siri. Samo joj recite. Može se upravljati i rasvetom, zalivanjem bašte... Fasadna rasveta se može paliti automatski. Nove Ja-100+ centrale imaju tačan raspored izlaska i zalaska sunca, zavisno od lokacije sistema!

Rizik od provale izaziva najveću nelagodnost, ali u projektovanju pravog sistema bezbednosti uvek predlažemo detekciju poplave (setite se parketarskih radova), požara (koji odnosi živote na spavanju) i temperature van željenog opsega (računi za grejanje). Usled poskupljenja energenata mora se voditi računa o potrošnji energije. Kroz monitoring temperature i automatsko upravljanje uređajima za grejanje vratiće se svaki dinar uložen u Jablotron sistem koji danas svi sa dobri9m razlogom zovemo pametna kuća. Šta god da ne odgovara trenutnim potrebama, uvek postoji mogućnost da se parametri izmene, gde god da se korisnik nalazi, u bilo koje vreme.

Pomenućemo za kraj još jednu opciju za otvaranje kapije i pokretanje sekvence, npr. paljenje svetla u kući i prelaz grejanja sa ekonomičnog režima na komforni.

 

Jablotron JA-100 sistemi su kompatibilni sa iPhone Geofencing

Pokretanje unapred memorisane sekvence obično se obavljalo telefonom, ali ručno. Za korisnike iPhone to se sad može automatizovati funkcijom Geofencing. Kada se korisnik približi svojoj kući (ili firmi), njegov iPhone očitava to putem GPS-a i pokreće se željena sekvenca, npr otvaranje garaže, plus paljenje svetla, plus prelazak grejanja u aktivni režim.

Šta sve može da se kontroliše preko memorisane sekvence:

- roletne
- kapije i vrata
- svetlo
- grejanje
- ventilacija
- utikači

I još mnogo toga... Geofencing sekvence se mogu pokretati u slučaju dolaska, ali i odlaska korisnika (npr. gašenje svih utikača u kući, uključujući i onaj od pegle, šporeta itd...). Nema više vraćanja zbog zaboravljene pegle ili šporeta! Jablotron sistemi čine dosadne svakodnevne poslove zanimljivim, a kuću pametnijom.

Za sve detalje obratite nam se slobodno. Zajedno ćemo da pronađemo najbolje rešenje za alarm i pametnu kuću, a preko mreže naših sertifikovanih instalatera - gde god da se objekat nalazi.