Jablotron: lep i pametan alarm

Jablotron: lep i pametan alarm

Dizajn koji ne izlazi iz mode

Vrhunski brendovi ne žale sredstva da angažuju vrhunske dizajnere. Slobodno pomenite korisniku: za vanvremenski izgled Jablotron serije proizvoda JA-1X1 zaduženi su stari vukovi dizajna, dobitnici mnogih nagrada i decenijama potvrđeni stučnjaci u toj oblasti:

- Ivan Moucha (prvi stalni dizajner, u Jablotronu od 1990)
- Jiří Dostal
- Jan Tuček:
          - deo tima za dizajn prvog GSM telefona GDP-04
          - 2005 nagrada Dizajn centra Češke Republike za JA-80 Oasis

Naravno, dela ovakvih umetnika su zaštićena patentom. Dizajn JA-1X1 serije je Jablotronova neotuđiva intelektualna svojina. Vaš korisnik apsolutno nikad neće doći u situaciju da se na tržištu pojavi nisko-budžetna imitacija alarma koji je on izabrao. Ili ga je izabrala njegova supruga, pa zamislite tek taj problem.

radovi Jana Tučeka koje ne vidite u asortimanu Jablotrona... ili ih ipak vidite?

Detektori, prekidači, magneti, sirene... ovi nezaobilazni delovi sigurnosnih sistema nisu najvažniji ukrasni elementi kuće ili firme. Ali zbog svoje lokacije izloženi su stalnom pogledu korisnika. On zna gde su i veruje da gosti samo u to gledaju, a pogotovo ako on prvi nije zadovoljan njihovim izgledom.

Izvolite, ponudite mu nešto što su dizajnirali čuveni stručnjaci. Ponudite mu Jablotronovu seriju JA-1X1 periferija.

Moramo se složiti da je izgled bezbednosnog sistema bitan u 21-veku. Šta prosečan kupac zna, osim da gleda cene i slike? Jablotron decenijama radi na tome, a plodovi te odluke su vidljivi po prestižu u preko 70 zemalja sveta.

Prvi iskorak u ka svetskom imidžu Jablotrona, koji proizvodi pametne sisteme od ranih 1990-ih, bila je saradnja sa već dokazanim industrijskim dizajnerom Ivanom Mouchom. Elementi koje je Moucha dizajnirao za Jablotron od sredine 1990-ih postali su najuspješniji sigurnosni proizvodi u istoriji. Direktor Jablotrona Dalibor Dědek o ovoj saradnji kaže: „Gospodin Ivan Moucha je osmislio tako dobar dizajn za nas da danas proizvodi njegovim potpisom čuvaju lica i njihovu imovinu bukvalno svuda na svetu.“