Izbeći provalu, a naročito susret sa provalnicima

Izbeći provalu, a naročito susret sa provalnicima

Provala u kuću ili magacin? To niko od nas ne želi da doživi. Alarm pomaže u sprečavanju ovih događaja, ali naročito je bitno ne ulaziti u sukob sa provalnicima. Kada je vaš siguran prostor postao opasan, sa JABLOTRON alarmon možete biti sigurni da niste sami.

 

Uz Jablotron alarm niste sami protiv provalnika

Da li ste razmišljali kako da reagujete kad se vratite kući, a tamo vas sačekaju otvorena vrata i obijena brava? Da bude još gore, kako da znate da li vas unutra čeka "samo" nered, ili je možda nezvani gost još uvek unutra? Da li je naoružan?

Vama su ruke možda zauzete kesama iz prodavnice, ili držite bebu u naručju, možda imate još jedno dete u kolicima pored sebe, možda ste porodica koja se vraća sa odmora sa svim onim koferima. Možda je rano jutro i vi samo dolazite na posao u butiku, kafiću, magacinu... kako god, zaista nije pametno da sretnete provalnike. Osim štete od krađe, ko zna šta bi još moglo da se desi.

 

Uz Jablotron alarm priča se potpuno menja

Svi mi znamo da ćemo reagovati pametno pred obijenim vratima. Ipak, policijske datoteke govore da nije baš tako.

Kada instalirate sistem JABLOTRON 100 sve to se menja. Sa istom situacijom – tj. neko je provalio u vašu kuću ili prodavnicu, više nikad nećete biti iznenađeni i potreseni na vratima.

Sistem funkcioniše kao oči u objektu, kao telohranitelj, kao telefonska sekretarica i kao doušnik - sve u jednom. Hajde da pogledamo šta se dešava kada neko provali u objekat koji je obezbeđen JABLOTRON alarmom.

1. Čim se bilo koje staklo razbije ili se vrata/prozor razvale, sistem će oglasiti alarm i odmah ćete saznati za problem putem push obaveštenja ili SMS poruke. Centrala pažljivo beleži sve u arhivi događaja (snimanje bilo kakvih kretanja izvan i unutar zgrade, informacije o razbijenom staklu, otvaranju vrata/prozora isl., uključujući tačno vreme svakog od pomenutih događaja). U arhivi će ostati zabeleženo i ako je neko petljao oko alarma.

2. Koristeći aplikaciju MyJABLOTRON, možete lako i odmah proveriti da li je neko zaista u objektu ili je lopova odvratio zvuk alarma i on je pobegao. Sa kamerama koje su deo sistema možete da vidite situaciju na na licu mesta (uživo pomoću aplikacije), kao i jednominutni video snimak neželjenog događaja (arhivira se 30 sekundi pre i posle uzbune).

3. Ako je alarmni sistem povezan sa monitoring centrom, operateri reaguju na uzbunu i danju i noću i odmah šalju dežurnu ekipu na lokaciju da proveri situaciju. Sve ovo se dešava čak i ako ste trenutno na odmoru ili bilo gde, imali signal mobilnog telefona ili ne. O alarmu biste saznali kasnije kada ponovo uđete u domet signala mobilnog telefona. U svakom slučaju, preporučujemo da uzbune uvek proverava ekipa profesionalaca i da sami ne ulazite u rizičnu situaciju. 

Ukratko, bezbednosni sistem treba da bude valjano isprojektovan, sa svim pratećim elementima i uslugama. Sistem će vas zaštititi onoliko dobro koliko je dobro smišljen, postavljen i održavan.

Ne dozvolite da vaša bezbednost zavisi od srećne zvezde.

Kontaktirajte sertifikovanog tehničara za montažu koji vam može pripremiti ponudu po meri. Obavezno koristite širok spektar funkcija, uključujući i automatizaciju. JABLOTRON alarm je vaš odani zaštitnik, ali i domar.

Opširnije o Jablotron sistemu.