Četiri uslova za miran odmor

Četiri uslova za miran odmor

Približava se vreme odmora i putovanja. Ove godine možda i više i dalje od lavora i bašte iza kuće. Da biste mogli da krenete u avanturu, uverite se da je vaš JABLOTRON alarm u najboljoj mogućoj formi. Letnja sezona donosi mnogo radosti, ali leto je i sezona nepozvanih posetilaca.

 

Jablotron tehničar ne mora dolaziti da bi proverio vaš alarm

Dokle god JABLOTRON alarm štiti vašu sigurnost, lako je dogovoriti servisni pregled sa svojim serviserom. Kao što je to uobičajeno za cloud elektronske sisteme, briga o njima zahteva minimalni napor i ulaganja. Vaš Jablotron ehničar može brzo utvrditi da li je sve u redu putem daljinske veze, bez izlaska na objekat. On sa svog računara brzo i jednostavno proverava tačna podešavanja i funkcionalnost vašeg alarma - putem Interneta.

Ako trenutno stanje sistema zahteva njegovo lično prisustvo, npr. zbog zamene starih baterija ili potrebe za zamenom oštećenog elementa, dogovorite s njim kratku posetu u vreme koje vam najviše odgovara.

 

Automatizujte sve što vam treba

Da li razmišljate o tome ko će vam čuvati kuću i zalivati baštu tokom vašeg odmora? Pa, opet vaš tehničar, bar figurativno. Jablotron sistem pamti određeni broj automatskih događaja koje će izvršavati svakodnevno u vašem odsustvu.

Redovno zalivanje trave? Nema problema. Jablotron ne zaboravlja. Sistem može da pokreće roletne kako vama odgovara. Može da uključuje svetla kad zađe sunce i ugasi ih kad vama odgovara. Kuća ne izgleda prazna, a sirena vidljivo trepce i obeshrabruje i najodvažnije provalnike.

Jablotron sistem ne hrani kućne ljubimce. Ne šeta vaše pse. Međutim, možete se dogovoriti sa rođacima, prijateljima ili komšijama oko toga i omogućiti im privremeni pristup tokom vašeg odmora. Oni mogu pristupiti npr. dvorištu, šupi ili kući. Podesite sistem da registruje njihovo prisustvo, ali da ne pokreće uzbunu. Dovoljno je da se prilikom ulaska predstave sistemu putem unosa šifre, ili prinošenjem kartice.

Možete koristiti automatizaciju čak i kada ostanete kod kuće. Otvorite garažu blicanjem svetlima dok se približavate kući. Namestite da se posle toga automatski pojača grejanje, upali svetlo i svi električni uređaji koji vam trebaju kad stignete kući.

 

Detaljan uvid u situaciju preko aplikacije

Pogledajte šta se dešava kod kuće gde god da ste, kad god poželite. Možete daljinski da proverite kuću i baštu ako su u alarmni sistem povezani detektori sa foto-verifikacijom ili kamere. Pogledajte koji uređaji su uključeni, npr. radi li automatsko zalivanje. Po želji možete promeniti parametre sistema sa bilo kog mesta uz pomoć aplikacije MyJABLOTRON. Možda treba da pustite kurira da uđe u garažu kada vam donese paket. Razoružajte alarm putem vašeg telefona, podignite vrata od garaže. Kad kurir ode, spustite vrata, ponovo naoružajte alarmni sistem i više ne morate da brinete. Jablotron pametni sistemi su dizajnirani da brinu umesto vas.

 

Monitoring centar - bezbednost koja ne spava

Usluge monitoring centra su „šlag na torti“. Operateri reaguju na poruke alarma (provala, požar, poplava) 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, uvek u skladu sa dogovorom i vašim tačnim uputstvima. Bez obzira jeste li na planini, na plaži ili ste negde gde nema signala, možete biti sigurni da je vaš dom pod budnom pažnjom.

Dobro je da ne ostavite proveru vašeg sistema za poslednji trenutak. Obratite se svom tehničaru na vreme i odaberite odgovarajući termin za redovni servis alarma. Ili se dogovorite za postavljanje savremenog sigurnosnog sistema koji komunicira preko Interneta, tako da ove godine na odmor idete bez briga.