Alarm ili pametna kuća? Ili oba?

Alarm ili pametna kuća? Ili oba?

Alarm i pametna kuća. Dva u jedan.

Dome, slatki dome. Dom može imati mnogo oblika, ali uvek će biti onakav kakvim ga napravite. Bilo da je u pitanju udoban stan, porodična kuća sa baštom, vikendica ili kamper na točkovima, prvenstveno tražimo gde da se sklonimo, lepo i udobno. Uz Jablotron sistem možete osigurati sigurnost i udobnost, sve sa jednim sistemom.

Jablotron radi preko Interneta i upozoriće vas (ili još bolje upozoriće vaš monitoring centar po izboru) u slučaju:

- provale
- poplave
- požara

Još neki događaji o kojima brine Jablotron sistem:

- probijanja zadate temperature
- prekomerna potrošnja
- zaboravljeni otvoreni prozori, vrata, kapije
- zaboravljeni uključeni uređaji
- automatizacija grejanja
- dojava da su deca stigla kući
- pokušaj odnošenja stvari (TV, skulpture, slike, skupi uređaji)

Uporedo sa dinamičnim razvojem tehnologija rastu i zahtevi i očekivanja njihovih korisnika. Termini „pametan” ili „pametna kuća” se sve više koriste. Ovo je trend povećanja ušteda i udobnosti kroz lako upravljanje, što omogućava paleta različitih automatizovanih zadataka od kontrole osvetljenja, roletni, garažnih vrata ili navodnjavanja do grejanja.

 

Dva u jedan: čuvar i sluga

Kada instalirate sistem JABLOTRON 100+, bićete oduševljeni našom logikom automatizacije domaćinstva, a povećaćete nivo bezbednosti i udobnosti vašeg doma. Uz malu dozu mašte i dobro obučenog tehničara za instalaciju uz sebe, možete automatizovati i daljinski kontrolisati sve što želite. A sada stavimo karte na sto: Šta sve tu ima?

- Do 128 nezavisnih izlaza za kontrolu osvetljenja, navodnjavanja, roletni, grejanja, garažnih vrata, ulaznih kapija itd.

- Uključivanje uređaja (tj. izvođenje određene radnje) može biti uslovljeno na različite načine:
      - npr. samo u određeno vreme, od X do Y časova, željenim danima u nedelji
      - kada je razoružan / naoružan,
      - ili će se scenario odigrati samo ako je prošlo npr. 21h noću i istovremeno je sistem npr. razoružan,
      - i bezbroj drugih varijanti zahvaljujući mogućnosti logičkog kombinovanja uslova.

- Status uređaja uključen/isključen se može povezati sa trenutnim statusom alarma i odgovarajućim particijama (delovima kuće): recimo da se prilikom uključivanja (izlaska iz kuće) odabrane utičnice isključuju kao pouzdana zaštita od požara zbog pegle, električnog čajnika ili šporeta / pećnica i mnoge druge mogućnosti.

- Događaji se takođe mogu programirati u kalendaru da se odvijaju na određeni dan i vreme (redovno ili po potrebi).

- Iskombinujte željenu akciju sa trenutnom temperaturom:
      - pri prekoračenju podešene temperature, na primer, otvaraju se severne roletne ili se uključuje klima u serverskoj sobi itd.
      - naprotiv, na primer zimi, kada unutrašnja temperatura u vikendici padne ispod propisane granice, podno grejanje ili celo grejanje će se uključiti u defrost režim kako bi se sprečilo smrzavanje zgrade.
      - i druge varijante podešavanja sistema.

- Kontrola grejanja po zonama:
      - temperatura se može podesiti nezavisno za svaku prostoriju, za određeno vreme i dan u nedelji (nedeljni program grejanja),
      - upravljanje preko MyJABLOTRON aplikacije povećava kontrolu od strane korisnika, bez obzira gde se on nalazi
      - mikro-podešavanja temperature za pojedinačne zone donose značajne uštede energije,
      - čitava paleta različitih načina podešavanja i automatizacije.

Korisnici iOS-a će takođe koristiti opciju popularne glasovne kontrole (Siri) ili prečice:
      - npr. izvršenje snenarija po dolasku u kuću kao što je otvaranje garažnih vrata i paljenje svetla ispred kuće kada se vraćate po mraku,
      - uređaji povezani sa budilnikom - paljenje svetla ako je mrak, podizanje roletni, puštanje muzike, promena režima grejanja
      - i na desetine drugih rešenja.

Iskoristite širok spektar drugih opcija, rešenja, podešavanja i kombinacija - samo zavisi od vaše mašte i potreba.

 

Kontrola gde god da se nalazite

Svi zadaci se mogu obavljati prema zadatom rasporedu, ili se mogu obavljati ručno kad god se setite preko MyJABLOTRON aplikacije. Zahvaljujući tome, takođe imate stalan pregled stanja sistema i vašeg doma. Na jedan klik uključite zalivanje travnjaka direktno sa plaže gde letujete ili pojačajte grejanje pre nego što se uveče vratite sa skijanja da biste se vratili u prijatno toplo okruženje.

A ako ste kod kuće, tastatura ili daljinski upravljač će vam takođe pomoći da kontrolišete željene uređaje.

 

Bezbednost + automatizacija = savršen spoj

Zahvaljujući povezivanju funkcija alarma i automatizacije, možete još efikasnije sprečiti pojavu štete u kući ili firmi. Čim JABLOTRON alarm pošalje uzbunu za provalu, mogu početi da se odvijaju memorisani scenariji koji obeshrabruju nepozvane „goste“ i pomažu u zaštiti vaše imovine. Na primer, u slučaju alarma, sistem odmah podiže roletne u celoj kući i počinje da pali svetla. Sirene se oglašavaju tako glasno da provalnici moraju rukama zaštititi uši. A ruke na ušima ne mogu biti i na vašem novcu, nakitu, TV-u i Hi-Fi uređajima. Sistem vas putem intetrneta obaveštava o situaciji i uključuje aplikaciju MyJABLOTRON na vašem telefonu. Sve ovo kako biste mogli da preduzmete potrebne mere. U slučaju da imate monitorning centar, dežurna ekipa stiže na objekat u roku od nekoliko minuta.

 

Brinite o pametnim stvarima

Dosadne svakodnevne brige prepustite Jablotronu. Veliki bonus sistema je njegova varijabilnost. Zahvaljujući bežičnim verzijama čitavog asortimana proizvoda, u svakom trenutku vaš već instalirani sistem može se proširiti, bez kvarenja interijera. O tome će vas najbolje posavetovati obučeni, sertifikovani tehničar za montažu, koji će doći, osmisliti rešenje, izvršiti montažu i obezbediti pouzdan, redovan servis.

Bilo da želite da proširite mogućnosti postojećeg alarma ili kupite potpuno novi sistem, uključujući automatizaciju, kontaktirajte našeg sertifikovanog Jablotron partnera za instalaciju. On će pripremiti rešenje tačno prema vašim idejama, u gradu gde se vaš objekat nalazi.

Opširnije o Jablotron sistemu.