Studija: moderan Jablotron alarm i kontrola pristupa

Studija: moderan Jablotron alarm i kontrola pristupa

Objekat ima više kontrolisanih ulaza/izlaza i ulaza. Broj osoba u sistemu je 80-100 u ovoj studiji, a makisimum za Jablotron centrale je do 600 osoba. Evidencija ulaza/izlaza obavlja se na glavnoj kapiji objekta, putem dva RFID čitača JA-122E. Propuštanje osoba u kancelarije i magacin kontroliše se putem ulaznih čitača JA-112E. Izlazak iz kancelarija i magacina nije kontrolisan i obavlja se običnom kvakom na vratima.

Objekat ima i kontrolu prolaska vozila kroz kolsku automatizovanu kapiju. Za izlazak je potrebno čekirati dve kartice na čitaču za kolsku kapiju: karticu vozila i karticu vozača. Otvaranje za povratak vozila obavlja se putem aktivacija kroz MyJABLOTRON aplikaciju ili putem interfonskog sistema, obzirom da evidencija vraćanja vozila nije bitna za korisnika.

 

Na gornjoj slici je prikaz evidentiranih događaja. Na primeru je prikazan period od oko mesec dana, a maksimalan broj događaja je 7 miliona. Preuzimanje arhive događaja vrši se u koracima od 500KB, a u navedenom slučaju za period od mesec dana potrebna su samo 3 koraka.

 

Prikaz filtra događaja po raznim kriterijumima je an gornjoj slici. Na donjoj slici se uočavaju i vozila koja imaju pridodate kartice.

 

Sledi primer primene filtera za evidenciju aktiviranih PG-emova, programibilnih izlaza.

 

Zatim primer kretanja za određenu osobu u nastavku.

 

Prikaz evidentiranih ulazaka i izlazaka za određenu osobu je na slici niže.

 

Objekat ima i primenjen programibilni izlaz za kontrolu svetla, vezan za opciju izlaska i zalaska sunca za datu geografsku lokaciju i doba godine. Centrala povlači ove informacije putem Jablotron Cloud servisa, obeleženi PG == SVETLO.

Takođe, ovaj objekat ima kontrolu i toplotne pumpe kroz PGM8, koja je realizovana u smislu automatske aktivacije i deaktivacije putem vremenskog rasporeda događaja, a svakako je moguće i ručno kontrolisati putem tastera u objektu kao i putem aplikacije od strane odgovornog lica.

 

Na ovom objektu bio je zabeležen i slučaj pokušaja neovlašćenog ulaska kada je objekat naoružan a osoba nema akreditive za ulazak u objekat. Po dobijanju informacije o alarmu, “Prekoračen broj unosa šifre” sa obzirom na to da je ulazak bio opravdan, osoba koja ima ovlašćenja je putem aplikacije otvorila kapiju što se vidi u događajima da je korisnik “Master” putem “Server” otvorio kapiju.